• 2021-11-01

Daehan Shipbuilding λαμβάνει παραγγελίες για τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.000 TEU

- Διαφοροποιώντας το είδος του πλοίου για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της εταιρείας.
- Αύξηση των λειτουργικών κερδών με την κατασκευή μικρών εμπορευματοκιβωτίων και την αξιοποίηση επιπλέον χώρου αποβάθρας.

▲ Μια αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή της σύμβασης (αριστερά: Ahn Joong-Ho, Διευθύνων Σύμβουλος της Pan Ocean, δεξιά: Jeong Dae-Sung, Διευθύνων Σύμβουλος της Daehan Shipbuilding)

Η Daehan Shipbuilding ανακοίνωσε στις 8 Οκτωβρίου ότι κέρδισε έξι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 1.000 TEU (συμπεριλαμβανομένων δύο επιλογών) από την Pan Ocean, μια εγχώρια ναυτιλιακή εταιρεία.Η Daehan Shipbuilding, η οποία κέρδισε την πρώτη της παραγγελία πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά μικρών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μέσω της σύμβασης.

Καθώς η οικονομία, η οποία ήταν στάσιμη από τον COVID-19, έχει ανακάμψει σταδιακά, ο όγκος των εμπορευμάτων αυξήθηκε ενώ τα τέλη θαλάσσιων ναύλων αυξήθηκαν ραγδαία πέρυσι.Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχει αυξηθεί απότομα και οι παραγγελίες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να συνεχιστούν για λίγο.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.000 TEU που κέρδισε αυτή τη φορά η Daehan Shipbuilding έχει μήκος 147,9 μέτρα, πλάτος 23,3 μέτρα και βάθος 11,3 μέτρα και μπορεί να φορτώσει 1.000 εμπορευματοκιβώτια των 20 ποδών.Το πλοίο προβλέπεται να ξεκινήσει τη ναυπήγηση τον Ιούνιο του 2022 και να παραδοθεί διαδοχικά στον πλοιοκτήτη από τον Μάιο του 2023. Η

Daehan Shipbuilding λαμβάνει αυτήν την παραγγελία για να διασφαλίσει την εταιρική βιωσιμότητα διαφοροποιώντας τους προκατόχους της μέσω της είσοδός της στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων.Για να επεκτείνει τις πωλήσεις και τα κέρδη, η Daehan Shipbuilding έχει καταβάλει προσπάθεια να αναπτύξει ένα στρατηγικό πλοίο που μπορεί να κατασκευαστεί ταυτόχρονα με μεσαίου μεγέθους πλοία σε επιπλέον χώρο αποβάθρας.Και πρόσφατα ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη τεχνολογίας μικρών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ειδικεύεται στο ναυπηγείο της Daehan Shipbuilding.

Ξεκινώντας με αυτή την παραγγελία, η Daehan Shipbuilding σχεδιάζει να συνεχίσει να διατηρεί καλές σχέσεις με εγχώριες ναυτιλιακές εταιρείες για να αυξήσει τα ποσά των παραγγελιών της εγχώριας ναυτιλιακής εταιρείας.Πρόσφατα, οι μικρές και μεσαίες ναυτιλιακές εταιρείες σε ζήτηση, επομένως η ναυπηγική Daehan περίμενε να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της σε εμπορευματοκιβώτια με βάση τους εγχώριους πλοιοκτήτες σε ζήτηση για μικρά εμπορευματοκιβώτια.

Ο Jung Dae-Sung, Διευθύνων Σύμβουλος της Daehan Shipbuilding, δήλωσε: «Αυτή η παραγγελία ήταν δυνατή λόγω των ανησυχιών και των προσπαθειών των εργαζομένων για τη βιωσιμότητα της εταιρείας», προσθέτοντας, «Θα πληρώσουμε το Pan Ocean, που μας έδωσε την πρώτη παραγγελία πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με το καλύτερο πλοίο ποιότητας. Και θα πάρουμε τον καλύτερο τίτλο στον κόσμο του μικρού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων."